İlaç & Kozmetik & Medikal & Tıbbi Cihaz Sektöründe Yoğun Olarak Kullanılan Kalite Yönetim Sistem Standartları Aşağıda Listelenmektedir. Bu Sektörde Kariyer Yapmak İsteyen Öğrenci ve Mezunlarımızın Aşağıdaki Programlara Katılması Önerilmektedir.
Aşağıdaki Yetkinliklerle ilgili iş ilanlarını kariyer.net üzerinden inceleyebilirsiniz.
Aşağıdaki Eğitimler ; İlaç & Kozmetik & Medikal & Tıbbi Cihaz Sektöründe Yoğun Olarak Kullanılan Uluslararası Standart Eğitimleridir.
Uzaktan Eğitim Programlarımıza özel olarak ; Aşağıda bulunan eğitim programlarından istediğiniz herhangi birini veya birden fazlasını tercih edebilirsiniz.
Eğitim Programlarına Aşağıdaki Meslek Gruplarının Katılması Önerilmektedir :
GMP (Good Manufacturing Practices) Yani Türkçe anlamı ile İyi Üretim Uygulamaları, Ürünün iç ve dış kaynaklardan kirlenme olasılığını önlemek veya azaltmak amacıyla, kuruluşla ilgili iç ve dış şartlara ilişkin koruyucu önlemleri içerir. Bu uygulama gıda, ilaç, kozmetik vb. ürünlerinin üretimi ve dağıtımında temel yaklaşımlardan olup ürünlerde kalite sağlamak için hammadde, işleme, ürün geliştirme, üretim, paketleme, depolama, dağıtım aşamalarında kesintisiz uygulanması gereken bir teknikler dizisidir.
Üretim için bir kalite yaklaşımıdır ve gıda, ilaç, kozmetik vb sanayi çalışanlarının profesyonel çalışmasını temin ederek güvenilir ve etkili ürün üretimini sağlar.
Bir işletmeyi tüm yönleri ile yani, sahip olması gereken temel özellikleri ile ve her üretim süreci için farklı kriterle ele almaktadır. Üretim yeri, çevre, alet -ekipman ve üretim süreci, personel ve hammaddenin kalite ve güvenilirliklerini tanımlar ve kontrol altına alır. İlaç, kozmetik ve gıda sektörünü kapsayan GMP, deterjan ve temizlik ürünlerinin “kozmetik sınıfında” kabul edilmesini sağlayan Kozmetik yasasının kabulüyle bu sektörü de kapsamaktadır.
Ayrıca, insan ve hayvanlarda kullanılan medikal amaçlı ürünlerin üretilmesinde (İlaç, kozmetik ürünler vs) uyulması gerekli kurallar bütünüdür.
GMP; Kalite Yönetimi, Personel, Tesis ve Ekipman, Dokümantasyon, Üretim, Kalite Kontrol, Fason Üretim, Şikayetler ve Ürün Geri Çekme ve İç Denetimlerle ilgili genel ilkeleri belirlemiştir.
EĞİTİM PROGRAMININ İÇERİĞİ
Ürünlerin hangi koşullarda üretilmesi gerektiği konusunda kılavuzluk eder.
Kritik Kontrol Noktalarında Tehlike Analizi adını verdiğimiz HACCP gıda güvenliği yönetim sisteminin bir ön gereksinimi olan GHP ( Good Hijyen Practise ) yani İyi Hijyen Uygulamaları; gıda üretim tesislerinin hijyenik tasarımı ve yapılandırılması, temizleme ve dezenfeksiyon yöntemlerini, gıda işlemede gıdaların mikrobiyal kalitesi, her işlem basamağının hijyenik operasyonu, personel hijyeni gibi uygulamaları içeren bir sistemdir.
GHP İyi Hijyen Uygulamaları, GMP İyi Üretim Uygulamalarını tamamlayıcı bir standarttır. Ayrıca Catering, Restoran ve kafeler için GCP İyi Catering Uygulamaları standardını da tamamlamaktadır.
Temelde üretim, satış ve toplu tüketimin yapıldığı yerin ve bu yerde çalışanların uyması gereken hijyen kurallarını kapsamaktadır. Bu kuralları şu alt başlıklar altında ele alabiliriz
HANGİ SEKTÖRLERDE / KURULUŞLARDA GEREKLİDİR?
Kozmetik, Gıda, İlaç hammaddesi ve İlaç üretim tesislerinde üretim, kalite kontrol ve kalite güvence bölümlerinde çalışan personel ve çalışmayı hedefleyen öğrenci ve mezunlar katılabilir.
PROGRAMIN İÇERİĞİ
Bir ürünün üretim aşamasından sonraki süreçte son kullanıcıya ulaşması dağıtım faaliyetleriyle gerçekleşir. Bu aşama tedarik zincirinin en kritik faaliyetleri arasındadır ve ürün kalitesinin ve güvenliğinin korunması bakımından büyük önem taşır. Günümüzde dağıtım ağının daha karmaşıklaşması ve dağıtım süreçlerinde yer alan paydaşların artması farklı sorun ve riskleri ortaya çıkarmaktadır. Bu nedenle dağıtım sürecinin daha kaliteli ve güvenli hale getirilmesi konusunda belirli standartlar oluşturulması beklenmektedir.
Tüm ürünler için geçerli olsa da özellikle ilaç ve medikal ürünler için dağıtımın önemi oldukça fazla diyebiliriz. Bu amaçla tıbbi ürünler ile ilgili İyi Dağıtım Uygulamaları (GDP) kılavuzu yayınlanmıştır. GDP’ye göre tıbbi ürün tedarik, depolama, taşınma, ihracat ve benzeri alanlarda çalışan gerçek ya da tüzel kişilerin uyması gereken belirli kurallar hayata geçirilmiştir.
GDP, tıbbi ürün bütünlüğü ve kalitesinin üreticiden son kullanıcıya kadar korunmasını sağlamak amacı ile toptan dağıtım faaliyetleri düzenleyen gerekliliklerin tamamını içerir.
GDP ilaç dağıtım sistemi içinde sahte, onaylanmamış, yasa dışı ithal edilen, çalıntı, standart dışı ya da yanlış markalandırılan ürünlerin yer almasının da önüne geçmektedir. Böylece herhangi depolama ve nakliye noktası GDP kurallarına uymaması durumunda uzun vadede büyük sorunlar ile karşı karşıya kalabilmektedir.
GDP (İyi Dağıtım Uygulamaları) Avantajları
GDP diğer bir deyiş ile İyi Dağıtım Uygulamalarının kurum ya da kuruluşlar için bazı avantajları bulunmaktadır. Bu avantajları maddeler halinde sıralayacak olursak;
• İlaç, tedarik zinciri boyunca Avrupa Birliği mevzuatlarınca ve izinlerince hareket etmektedir.
• İyi dağıtım uygulamaları ile ilaç taşıma sırasında sürekli doğru koşullarda saklanmaktadır.
• İyi dağıtım uygulamaları ilaçların ilgili sürdürülebilir ve etkili iş hacmi oluşturulmasında etkindir.
• Doğru ürünün doğru kişiye uygun zamanda ulaşmasını sağlar.
EĞİTİM İÇERİĞİ
Geçiş İçeriği
Önemli Uyarı : Bu Eğitim Programı ISO 13485: 2016 Tıbbi Cihazlar Kalite Yönetim Sistemi Eğitimi alındıktan sonra alınmalıdır. Bu nedenle ISO 13485: 2016 Tıbbi Cihazlar Kalite Yönetim Sistemi temeliniz yoksa bu programı almamanız gerektiğini önemle belirtiriz. (Konu ile ilgili daha önce bir eğitim aldıysanız programı tek alabilirsiniz. Onun haricinde bu eğitim programını ISO 13485 Tıbbi Cihazlar Kalite Yönetim Sistemi ile birlikte almanız gerekmektedir.)
ISO 13485 Tıbbi Cihazlar Kalite Yönetim Sistemi standardına uygun olarak kuruluş içinde oluşturulmuş olan kalite yönetim sisteminin yeterliliğini, uygunluğunu ve etkinliğini saptamak için yapılan iç denetimlere ait esasları ve aşamalarını açıklamak ve uygulamalarla göstermek. Bu amaca yönelik olarak kuruluş içi tıbbi cihazlar kalite yönetim sistemi denetçisi yetiştirmek
HANGİ SEKTÖRLERDE / KURULUŞLARDA GEREKLİDİR?
Kuruluşlarda ISO 13485 Tıbbi Cihazlar Kalite Yönetim Sistemi ’nin etkin kurulmasını ve uygulanmasını sağlayacak yöneticiler
ISO 13485 Tıbbi Cihazlar Kalite Yönetim Sistemi iç denetçisi olmak isteyenler
ISO 13485 Tıbbi Cihazlar Kalite Yönetim Sistemi’nin yürütülmesinde görev alan çalışanlar
Tedarikçi/ taşeron denetimlerinin etkin bir şekilde gerçekleştirilmesi ve tedarik zincirinin istenilen nitelikte işlemesini sağlamak isteyenler
3.Taraf belgelendirme kuruluşlarının denetçileri ile aynı bakış açısı ve bilgi seviyesini paylaşmak isteyenler
Danışmanlar
Şirketlerinde ISO 13485 Tıbbi Cihazlar Kalite Yönetim Sistemi’ni denetlemek isteyen tüm çalışanlar ve üniversitelerin mühendislik/ meslek yüksek okulu bölümünde okuyan Tıbbi cihaz üretim sektöründe çalışmayı hedefleyen öğrenciler / mezunlar.
PROGRAMIN İÇERİĞİ
Eğitim içeriği, katılımcıların daha iyi kavrayabilmesi için örneklerle, vakalarla desteklenmektedir.
Eğitim programı kapsamında;
Kozmetik iyi üretim uygulamaları bugüne kadar gelen tecrübeleri, işletme kurallarını, organizasyonel kılavuzları içerir ve özellikle insan, teknik ve yönetimsel faktörlerin üretim kalitesine etkilerine odaklanır. GMP’nin amacı üründen beklenen teknik özelliklere denk düşen faaliyetleri tanımlamaktır, iyi uygulanılırsa ürün güvenilir sayılmaktadır. ISO 22716 Kozmetik iyi Üretim Uygulamalarını tanımlayan standarttır. Kozmetik endüstrisi profesyonellerinin işbirliğiyle yazılmıştır ve en iyi sınıf yöntemleri teşvik eder. ISO 22716’nın kapsamı yalnızca üretim aktiviteleriyle sınırlandırılmamıştır ayrıca kontrol, depolama ve sevkiyat işlemlerini de kapsar.
HANGİ SEKTÖRLERDE / KURULUŞLARDA GEREKLİDİR?
Kozmetik Üretimi ve satışı yapan firmalarda Üretim, Kalite Kontrol , Kalite Güvence ve Ar-Ge bölümlerinde çalışan yada çalışmak isteyenler.
SEMİNER PROGRAMININ İÇERİĞİ
Önemli Uyarı : Bu Eğitim Programı ISO 17025: 2017 Deney ve Kalibrasyon Laboratuvarlarının yeterliliği eğitimi alındıktan sonra alınmalıdır. Bu nedenle ISO 17025: 2017 Deney ve Kalibrasyon Laboratuvarlarının yeterliliği temeliniz yoksa bu programı almamanız gerektiğini önemle belirtiriz. (Konu ile ilgili daha önce bir eğitim aldıysanız programı tek alabilirsiniz. Onun haricinde bu eğitim programını ISO 17025: 2017 Deney ve Kalibrasyon Laboratuvarlarının yeterliliği ile birlikte almanız gerekmektedir.)
ISO 17025: 2017 Deney ve Kalibrasyon Laboratuvarlarının yeterliliği standardına uygun olarak Laboratuvar içinde oluşturulmuş olan yönetim sisteminin yeterliliğini, uygunluğunu ve etkinliğini saptamak için yapılan iç denetimlere ait esasları ve aşamalarını açıklamak ve uygulamalarla göstermek. Bu amaca yönelik olarak ISO 17025: 2017 Deney ve Kalibrasyon Laboratuvarları iç denetçisi yetiştirmek
HANGİ SEKTÖRLERDE / KURULUŞLARDA GEREKLİDİR?
Deney veva kalibrasyon laboratuvarlarında ISO 17025: 2017 Deney ve Kalibrasyon Laboratuvarlarının yeterliliği sisteminin etkin kurulmasını ve uygulanmasını sağlayacak yöneticiler
ISO 17025: 2017 Deney ve Kalibrasyon Laboratuvarları iç denetçisi olmak isteyenler
ISO 17025: 2017 Deney ve Kalibrasyon Laboratuvarlarının yeterliliği sisteminin yürütülmesinde görev alan çalışanlar
Akreditasyon kuruluşlarının denetçileri ile aynı bakış açısı ve bilgi seviyesini paylaşmak isteyenler
Danışmanlar
Laboratuvarlarında ISO 17025: 2017 Deney ve Kalibrasyon Laboratuvarlarının yeterliliği sistemini denetlemek isteyen tüm çalışanlar ve üniversitelerin ilgili fakülte / meslek yüksek okulu bölümünde okuyan Deney ve kalibrasyon laboratuvarlarında çalışmayı hedefleyen öğrenciler / mezunlar.
PROGRAMIN İÇERİĞİ
Eğitim içeriği, katılımcıların daha iyi kavrayabilmesi için örneklerle, vakalarla desteklenmektedir.
Eğitim programı kapsamında;
Peki bu Süre neye göre tanımlanır ?
Satın aldığınız eğitimleri istediğiniz gün ve saatte ( size verilen süre içinde) sisteme giriş yaparak izleyebiliyorsunuz. Anlamadığınız yerlerde videoyu geri alıp tekrar dinleyebiliyorsunuz.
Eğitimler online olmadığı için başlangıcı adına belli bir tarih yoktur. Kayıt olan kursiyerlerimize max 7 iş günü içinde sistem kullanıcı adı ile şifresi tanımlanır ve dersleri izlemeye başlarlar.
Evet. Satın almış olduğunuz eğitimlerin dökümanları pdf dosyası halinde e-postanıza gönderilmektedir.
Havale , eft veya kredi kartınıza taksit ile ödeme yapabiliyorsunuz. Ödeme yapabilmeniz için gerekli bilgiler( ıban veya kredi kartı ödeme linki) kayıt olduktan sonra 48 saat içinde SMS ile tarafınıza gönderilmektedir.
Başvuru sonrasında ödemeler ile ilgili SMS Tarafınıza 48 saat içerisinde gönderilmektedir.Sms tarafınıza ulaştıktan sonra yine 48 saat içerisinde ödeme yapmanız gerekmektedir.
Bu süreler içerisinde gerek eğitimlerinizi gerek sınavlarınızı istediğiniz bir zaman aralığında sisteme giriş yaparak tamamlayabilirsiniz. Süre sonunda adınıza tanımlanan kullanıcı adı ve şifresi deaktif olacaktır.
Herhangi bir nedenden dolayı dersten çıkmanız durumunda tekrar giriş yaparak kaldığınız yerden programa devam edebilirsiniz.
Eğitim sertifikaları eğitim programlarınızın sonuçlarına göre ( başarılı olmanız durumunda ) dijital olarak ( pdf ) e-posta adresinize gönderilecektir. Gönderim süreçleri sisteminizdeki size ayrılan sürenin bitmesinden itibaren SMS ile iletilmektedir.
Sertifikalarınızda uzaktan eğitim şeklinde bir ibare yer almayacaktır.
Hayır. Ücret tarifesinde yazan ücret dışında herhangi bir ekstra ücret ödemiyorsunuz
Grup Katılım için [email protected] a e-posta göndermeniz gerekmektedir.
Eğitim Program Ücretleri Sayfanın Sonunda Bulunmaktadır.
Ödeme : Kredi Kartına Tek Çekim / 12 Taksit’e Kadar Taksit Avantajları
Seçtiğiniz Eğitim Adeti | Öğrenci Fiyat | Mezun Fiyat | Kampanya |
---|---|---|---|
1 EĞİTİM SEÇERSENİZ | 1.950,00 ₺ | 2.250,00 ₺ | YOK |
2 EĞİTİM SEÇERSENİZ | 2.850,00 ₺ | 3.150,00 ₺ | YOK |
3 EĞİTİM SEÇERSENİZ | 3.500,00 ₺ | 3.800,00 ₺ | YOK |
4 EĞİTİM SEÇERSENİZ | 3.900,00 ₺ | 4.350,00 ₺ | YOK |
5 EĞİTİM SEÇERSENİZ | 4.650,00 ₺ | 5.100,00 ₺ | 5 SEÇ 4 ÖDE (750 TL İNDİRİM ) |
6 EĞİTİM SEÇERSENİZ | 5.100,00 ₺ | 5.350,00 ₺ | YOK |
7 EĞİTİM SEÇERSENİZ | 5.350,00 ₺ | 5.750,00 ₺ | YOK |
8 EĞİTİM SEÇERSENİZ | 6.150,00 ₺ | 6.550,00 ₺ | YOK |
9 EĞİTİM SEÇERSENİZ | 6.600,00 ₺ | 7.000,00 ₺ | 9 SEÇ 7 ÖDE (1250 TL İNDİRİM |
10 EĞİTİM SEÇERSENİZ | 7.000,00 ₺ | 7.500,00 ₺ | YOK |
11 EĞİTİM SEÇERSENİZ | 7.500,00 ₺ | 8.000,00 ₺ | YOK |
12 EĞİTİM SEÇERSENİZ | 8.350,00 ₺ | 8.750,00 ₺ | 12 SEÇ 9 ÖDE (1750 TL İNDİRİM ) |
13 EĞİTİM SEÇERSENİZ | 8.800,00 ₺ | 9.300,00 ₺ | YOK |
14 EĞİTİM SEÇERSENİZ | 9.300,00 ₺ | 9.800,00 ₺ | YOK |
15 EĞİTİM SEÇERSENİZ | 9.750,00 ₺ | 10.250,00 ₺ | 15 SEÇ 11 ÖDE (2250 TL İNDİRİM ) |
ÖĞRENCİ : Sadece MYO ve LİSANS bölümlerini ifade etmektedir. Yüksek lisans , Doktora ve AÖF mezun olarak başvurmalıdır.
Lütfen Çalışmak İstedğiniz Sektörü ve Mesleğiniz Hakkında Kısa Açıklama Yapın. IK Uzmanınız Sizlerle Birebir İletişim Kuracaktır.