AS 9100 Standardı IAQG’ın (Uluslararası Havacılık Kalite Grubu) tarafından savunma sanayi için geliştirilmiş bir“Havacılık, Uzay ve Savunma Kuruluşları İçin Kalite Yönetim Sistemi” dir.
AS 9100, havacılık, uzay ve savunma sanayilerine ürün sağlayan bir kuruluşun kalite yönetim sistemi için gereksinimleri belirleyen bir kalite yönetim sistemi standardıdır. Standart ilk olarak 1999 yılında Aerospace Industries Association (AIA) ve European Association of Aerospace Industries (AECMA) tarafından yayınlanmıştır.
AS 9100’ün amacı, bir kuruluşun kalite yönetim sisteminin havacılık, uzay ve savunma sanayilerine tedarik edilen ürünler için düzenleyici ve müşteri gereksinimlerini karşılamasını veya aşmasını sağlamaktır. AS 9100’e göre belgelendirilmiş kuruluşlar, genellikle müşterileri ve/veya belgelendirme kuruluşları tarafından denetimlere tabidir.
9100 havacılık ve uzay kalite eğitim programlarımıza mutlaka katılmanızı tavsiye ediyoruz.
Kimler Bu Eğitime Başvuru Yapabilir ?
AS 9100 Kalite Yönetim Sistemi standardı çalışmaları başta ek bir kalite maliyeti getirmesine karşın getirileri bu maliyeti karşıladığı gibi firmaya karlılık sağlamaktadır.
Sistemin uygulanması ile elde edilen başlıca avantajlar aşağıdaki gibidir;
– Üretim hatalarının minimize edilmesi
– Hatalı üretimden kaynaklı prestij ve müşteri kaybı riskinin azaltılması
– Tamir/Yeniden İşlemeden kaynaklı termin ve maliyet kaybının azaltılması
– Süreçler arasındaki karmaşanın azalması ve daha etkin olarak süreçlerin işletilerek performansın yükselmesi
– Daha etkin bir planlama ve üretimin gerçekleştirilmesi
– Tanınmış bir kalite sistemine sahip olarak yeni müşteriler edinme şansı
– Airbus, Boing, TAI gibi büyük kuruluşlarında bulunduğu IAQG’ın (Uluslararası Havacılık Kalite Grubu) bir üyesi olmak ve dünya çapındaki bu kuruluşlar ile doğrudan çalışma imkanı
AS 9100 Eğitimi İçeriği
AS 9146 standartı, havacılık, uzay ve savunma ürün ve hizmetlerini tasarlayan, geliştiren ve sağlayan kuruluşlar ile kendi ürünleri ve hizmetleri için bakım, yedek parça veya malzeme sağlanması da dahil olmak üzere teslimat sonrası destek sağlayan kuruluşlar için Yabancı madde hasarı (FOD) Önleme Programı gerekliliklerini tanımlar.
Yabancı madde hasarından korunmak için en önemli çalışmalardan birisi de temizlik ve düzen uygulamasıdır. Temizlik ve düzen uygulamasında 5S birçok endüstride başarıyla uygulanmaktadır.
EĞİTİM PROGRAMININ İÇERİĞİ
DFMEA –TASARIM HATA TÜRÜ VE ETKİLERİ ANALİZİ
İlk başta NASA tarafından geliştirilen Hata Türü ve Etkileri Analizi (FMEA), Amerikan SAE, Amerikan AIAG ve Alman VDA organizasyonuyla yeni bir formatta güncellenmiştir. DFMEA ürün tasarımı aşamalarında kullanılan, ürün ve bileşenlerindeki olası hataları ve problemleri önceden belirlemek ve nedenlerini ortadan kaldırmak için kullanılan etkili önleyici bir yöntemdir.
DFMEA eğer firma ürün tasarımı yapıyorsa birçok sektörde kullanılan zorunlu bir metodolojidir. Savunma havacılık sektöründeki müşteriler de tedarikçilerinden DFMEA çalışması istemektedir.
Bu eğitimde;
SAE J1739: 2009 (= AIAG FMEA rev:4), SAE J1739:2021 (= AIAG VDA FMEA) standartları ve IAQG SCMH dokümanları referans alınmıştır.
Havacılık, uzay ve savunma endüstrisinde temel yaklaşımları benzer olmakla birlikte farklı FMEA kılavuzları / standartları / formatları referans alınabilmektedir. Ne tür bir kılavuz / standart / format kullanılması gerektiği konusunda müşteri istekleri belirleyici olabilmektedir
EĞİTİM PROGRAMININ İÇERİĞİ
FAI (First Article Inspection), öngörülen üretim proseslerinin mühendislik çizimlerine, planlamaya, satın alma siparişine, mühendislik spesifikasyonlarına ve/veya diğer geçerli tasarım dokümanlarına uygun bir ürün ürettiğinden emin olmak için planlı, eksiksiz, bağımsız ve dokümante edilmiş bir inceleme ve doğrulama sürecidir.
AS 9102 Rev.C – FAI eğitimi ile kuruluşlara etkili bir FAI programı yürütmede yardımcı olmak ve kuruluşların etkili bir FAI programını anlamaları ve doğrulamalarını sağlamak amaçlanmıştır. Eğitim kapsamında aynı zamanda AS 9102 standardına dayalı FAI formları FAI dokümanlarının hazırlanmasında yer alan personele yardımcı olması amaçlı örneklerle anlatılmaktadır.
Eğitim içeriği:
Konfigürasyon yönetimi ürün ve hizmetlerin yaşam döngüsü boyunca hem fiziksel hem de fonksiyonel konfigürasyonlarının ve değişikliklerin izlenmesi ve kontrol edilmesi, ürün/hizmet bütünlüğünün korunması faaliyetleridir. Savunma ve havacılık standartları, ürün gerçekleştirmenin tüm yaşam döngüsü boyunca Konfigürasyon Yönetiminin ve doküman kontrolünün uygulanmasını gerektirir.
Disiplinli bir Konfigürasyon Yönetimi süreci, ürünlerin gerekliliklere uymasını ve ürün yaşam döngüsünü desteklemek için yeterli ayrıntıda tanımlanıp belgelenmesini sağlar. Konfigürasyon Yönetimi, doğru ürün konfigürasyon bilgilerini garanti eder ve ürün değiştirilebilirliği ile güvenli ürün işletimi ve bakımının elde edilmesini sağlar. Bu eğitim ile konfigürasyon yönetimi kavramı, süreci, fonksiyonları ve ilkeleri anlatılarak konfigürasyon yönetim anlayışı konusunda kuruluşlara yardımcı olmak amaçlanmaktadır.
Eğitim içeriği:
Sahte parça ve malzemelerin oluşturduğu riskleri azaltmanın önemli bir stratejik unsuru, ilgili tüm personel için sürekli eğitimdir. Bu eğitim, sahte parçaların potansiyeli konusunda farkındalığı artıracak ve bunların piyasaya sürülmesini önlemeye yardımcı olacaktır. İlgili personel, parça/malzeme ile herhangi bir şekilde ilgili yönetim, tasarım, sözleşmeler, tedarik, muayene ve testten sorumlu personeli ve parçalar/malzemelerle ilgilenen herhangi bir kişiyi içerir. Eğitim kapsamında SCMH Sahte Parça Önleme gereklilikleri, AS 5553 “Sahte Elektronik Parçalar; kaçınma, tespit, azaltma ve karar verilmesi” standardı hakkında geniş bilgilendirme yapılacaktır.
EĞİTİM PROGRAMININ İÇERİĞİ
ISO 45001:2018 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi, kuruluşların faaliyetlerini sürdürürken sağlıklı ve güvenli bir çalışma ortamı yaratmak için yapmaları gereken temel faaliyetleri tanımlayan her türlü iş koluna, sektöre uygulanabilir bir yönetim sistemi standardıdır. Bu seminerde katılımcılara temel iş sağlığı ve güvenliği kavramları ile birlikte ISO 45001:2018 İSGYS gereklilikleri anlatılmaktadır.
HANGİ SEKTÖRLERDE / KURULUŞLARDA GEREKLİDİR?
PROGRAMIN İÇERİĞİ
HANGİ SEKTÖRLERDE / KURULUŞLARDA GEREKLİDİR?
IATF 16949 Otomotiv sektörü kalite yönetim sistemi büyüklüklerine ve faaliyet alanlarına bakılmaksızın otomotiv tedarik zincirinde yer alan tüm kuruluşlar için gereklidir. İster ürün üretsin ister hizmet sağlasın otomotiv tedarik zincirinde yer alan tüm kuruluşlar IATF 6949 Otomotiv sektörü kalite yönetim sistemi kurabilirler.
SEMİNER PROGRAMININ İÇERİĞİ:
Yalın Üretim ’in temel unsurlarından birisi olan TPM (Total Productive Maintenance)-Toplam Üretken/Verimli Bakım ile operatörlerin bakımlarda etkin rol alması sağlanarak ürün kalitesi ve makina verimlilikleri arttırılmakta, arızalar azaltılmakta, kayıp maliyetleri düşürülmekte ve çalışan-makina-ekipman performansı maksimum seviyeye çıkartılmaktadır.
Mevcut makina, insan, malzeme ve süreç kayıpların belirlenmesi, sıfır arıza yaklaşımıyla makina ve ekipman arızalarının önlenmesi, tüm çalışanların katılımını sağlayarak sürekli gelişmenin şirket kültürü haline gelmesi, operatör becerilerinin geliştirilmesi ve bakımcı gibi düşünmelerinin sağlanması, çalışan becerilerin geliştirilmesi amacıyla eğitim atölyesi ve dokümanların yönetimi, erken ürün ve ekipman yönetiminin sağlanmasına yönelik çalışmalar bu model kapsamında başarıyla gerçekleştirilmektedir.
TPM üretim hattında çalışan operatörden üst yönetime kadar herkesin katılımı ile gerçekleşen sürekli iyileştirme faaliyetleriyle kayıpları ortadan kaldırmak için çabalayan bir kurum kültürü yaratır.
TPM doğru uygulandığında “Sıfır Arıza, Sıfır Hata, Sıfır Kaza” hedeflerine ulaşmak mümkündür.
TPM eğitimi; üretim ve bakım faaliyetlerinin etkin ve verimli bir şekilde yönetilmesi için katılımcıları, TPM yöntemleri ve uygulamaları hakkında bilgilendirmeyi amaçlar.
EĞİTİM İÇERİĞİ
Peki bu Süre neye göre tanımlanır ?
Satın aldığınız eğitimleri istediğiniz gün ve saatte ( size verilen süre içinde) sisteme giriş yaparak izleyebiliyorsunuz. Anlamadığınız yerlerde videoyu geri alıp tekrar dinleyebiliyorsunuz.
Eğitimler online olmadığı için başlangıcı adına belli bir tarih yoktur. Kayıt olan kursiyerlerimize max 7 iş günü içinde sistem kullanıcı adı ile şifresi tanımlanır ve dersleri izlemeye başlarlar.
Evet. Satın almış olduğunuz eğitimlerin dökümanları pdf dosyası halinde e-postanıza gönderilmektedir.
Havale , eft veya kredi kartınıza taksit ile ödeme yapabiliyorsunuz. Ödeme yapabilmeniz için gerekli bilgiler( ıban veya kredi kartı ödeme linki) kayıt olduktan sonra 48 saat içinde SMS ile tarafınıza gönderilmektedir.
Başvuru sonrasında ödemeler ile ilgili SMS Tarafınıza 48 saat içerisinde gönderilmektedir.Sms tarafınıza ulaştıktan sonra yine 48 saat içerisinde ödeme yapmanız gerekmektedir.
Bu süreler içerisinde gerek eğitimlerinizi gerek sınavlarınızı istediğiniz bir zaman aralığında sisteme giriş yaparak tamamlayabilirsiniz. Süre sonunda adınıza tanımlanan kullanıcı adı ve şifresi deaktif olacaktır.
Herhangi bir nedenden dolayı dersten çıkmanız durumunda tekrar giriş yaparak kaldığınız yerden programa devam edebilirsiniz.
Eğitim sertifikaları eğitim programlarınızın sonuçlarına göre ( başarılı olmanız durumunda ) dijital olarak ( pdf ) e-posta adresinize gönderilecektir. Gönderim süreçleri sisteminizdeki size ayrılan sürenin bitmesinden itibaren SMS ile iletilmektedir.
Sertifikalarınızda uzaktan eğitim şeklinde bir ibare yer almayacaktır.
Hayır. Ücret tarifesinde yazan ücret dışında herhangi bir ekstra ücret ödemiyorsunuz
Grup Katılım için [email protected] a e-posta göndermeniz gerekmektedir.
Eğitim Program Ücretleri Sayfanın Sonunda Bulunmaktadır.
Ödeme : Kredi Kartına Tek Çekim / 12 Taksit’e Kadar Taksit Avantajları
Seçtiğiniz Eğitim Adeti | Öğrenci Fiyat | Mezun Fiyat | Kampanya |
---|---|---|---|
1 EĞİTİM SEÇERSENİZ | 1.950,00 ₺ | 2.250,00 ₺ | YOK |
2 EĞİTİM SEÇERSENİZ | 2.850,00 ₺ | 3.150,00 ₺ | YOK |
3 EĞİTİM SEÇERSENİZ | 3.500,00 ₺ | 3.800,00 ₺ | YOK |
4 EĞİTİM SEÇERSENİZ | 3.900,00 ₺ | 4.350,00 ₺ | YOK |
5 EĞİTİM SEÇERSENİZ | 4.650,00 ₺ | 5.100,00 ₺ | 5 SEÇ 4 ÖDE (750 TL İNDİRİM ) |
6 EĞİTİM SEÇERSENİZ | 5.100,00 ₺ | 5.350,00 ₺ | YOK |
7 EĞİTİM SEÇERSENİZ | 5.350,00 ₺ | 5.750,00 ₺ | YOK |
8 EĞİTİM SEÇERSENİZ | 6.150,00 ₺ | 6.550,00 ₺ | YOK |
9 EĞİTİM SEÇERSENİZ | 6.600,00 ₺ | 7.000,00 ₺ | 9 SEÇ 7 ÖDE (1250 TL İNDİRİM |
10 EĞİTİM SEÇERSENİZ | 7.000,00 ₺ | 7.500,00 ₺ | YOK |
11 EĞİTİM SEÇERSENİZ | 7.500,00 ₺ | 8.000,00 ₺ | YOK |
12 EĞİTİM SEÇERSENİZ | 8.350,00 ₺ | 8.750,00 ₺ | 12 SEÇ 9 ÖDE (1750 TL İNDİRİM ) |
13 EĞİTİM SEÇERSENİZ | 8.800,00 ₺ | 9.300,00 ₺ | YOK |
14 EĞİTİM SEÇERSENİZ | 9.300,00 ₺ | 9.800,00 ₺ | YOK |
15 EĞİTİM SEÇERSENİZ | 9.750,00 ₺ | 10.250,00 ₺ | 15 SEÇ 11 ÖDE (2250 TL İNDİRİM ) |
ÖĞRENCİ : Sadece MYO ve LİSANS bölümlerini ifade etmektedir. Yüksek lisans , Doktora ve AÖF mezun olarak başvurmalıdır.
AS 9100 ( havacılık uzay ve savunma ) , havacılık endüstrisi için bir Kalite Yönetim Sistemidir (QMS). Havacılık ve uzay sektöründeki şirketler için geçerli olan kalite ile ilgili düzenleyici gerekliliklere yönelik artan talebe yanıt olarak geliştirilmiştir. Standart, havacılık endüstrisindeki kalite yönetim sistemleri için tek tip gereksinimleri belirler. Tasarım ve geliştirme, üretim, operasyonlar, servis ve bakım gibi alanları kapsar.
AS 9100 sertifikası uluslararası alanda tanınmaktadır ve genellikle büyük havacılık ve uzay Orijinal Ekipman Üreticileri (OEM’ler) ile iş yapmak için bir ön koşuldur. AS 9100 sertifikası, bir şirketin kalite yönetim sisteminin belirtilen gereksinimleri karşıladığını ve sürekli olarak uyumlu ürünler sunabildiğini gösterir.
AS 9100 ( havacılık uzay ve savunma ) önemli bir kalite yönetim sistemi standardıdır. havacılık ve uzay endüstrisine özeldir. Havacılık ve uzay endüstrisine ürün veya hizmet tedarik etmek isteyen kuruluşların katı kalite yönetim sistemi gerekliliklerini karşılamaları gerekmektedir. Birçok büyük havacılık ve uzay üreticisi, tedarikçilerinin AS 9100 havacılık sertifikasına sahip olmasını şart koşuyor ve sertifikasız kuruluşlar bu müşterilerle iş yapmaktan diskalifiye edilme riskiyle karşı karşıya.
AS 9100 ( havacılık uzay ve savunma ) sertifikası, akredite bir eğitim kursunun başarıyla tamamlanmasını gerektirir. Ayrıca personel, standardın gerekliliklerine aşina olmalı ve uyumlu bir kalite yönetim sistemini uygulayabilmeli ve sürdürebilmelidir. Eğitim kursları, ürün gerçekleştirmeden sürekli iyileştirmeye kadar standardın tüm yönlerini kapsar.
AS 9100 havacılık ve uzay kalite sertifikası, havacılık endüstrisine özel bir kalite yönetim sistemi standardıdır. Airbus, Boeing ve diğer büyük havacılık şirketleri ile işbirliği içinde geliştirildi ve havacılık ve uzayda kalite yönetimi için küresel standart olarak yaygın olarak kabul ediliyor.
İşletmeniz havacılık veya uzay endüstrilerine ürün veya hizmet sağlıyorsa, AS 9100 havacılık ve uzay kalite sertifikası bu endüstrilerin katı kalite gereksinimlerini karşıladığınızı göstermenize yardımcı olabilir. Ayrıca müşterilerinizle güven oluşturmanıza ve işletmenizi rakiplerinizden ayırmanıza yardımcı olabilir. 9100 havacılık ve uzay kalite eğitimi, çalışanların işlerini güvenli ve etkili bir şekilde yerine getirmeleri için gerekli bilgi ve becerilere sahip olmalarını sağlamak için gereklidir. Kuruluşlar bu tür bir eğitim vererek kazaları ve olayları azaltabilir, ekip üyeleri arasındaki iletişimi ve koordinasyonu geliştirebilir ve bir güvenlik kültürü geliştirebilir.
9100 Havacılık ve uzay kalite programları Özellikle mühendislik bölümü öğrenci ve mezunlarının sektörel olarak alması gereken eğitimler arasındadır.
AS 9100 havacılık ve uzay eğitimlerimize online başvuru yapabilirsiniz. TSC Kariyer’in Uzman Kadrosu Kalite Yönetim Sistemleri Konusunda Son Derece Deneyimlidir.
Lütfen Çalışmak İstedğiniz Sektörü ve Mesleğiniz Hakkında Kısa Açıklama Yapın. IK Uzmanınız Sizlerle Birebir İletişim Kuracaktır.