Gıda Sektöründe Yoğun olarak kullanılan kalite standartları aşağıda yer almaktadır. Sektörde kariyer hedefleyen öğrenci ve mezunlarımız bu eğitim programlarını alabilirler.
İlgili yetkinliklerle alakalı iş ilanlarını kariyer.net üzerinden görüntüleyebilirsiniz.
Aşağıdaki Eğitimler ; Gıda Sektöründe Yoğun Olarak Kullanılan Uluslararası Standart Eğitimleridir.
Uzaktan Eğitim Programlarımıza özel olarak ; Aşağıda bulunan eğitim programlarından istediğiniz herhangi birini veya birden fazlasını tercih edebilirsiniz.
Eğitim Programlarına Aşağıdaki Meslek Gruplarının Katılması Önerilmektedir :
2018 yılında güncellenen ISO 22000:2018 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi; dünya çapında güvenli gıda üretim zinciri oluşturmak amacıyla oluşturulmuş uluslararası bir standarttır. Tedarikçiler, kullanıcılar, yasal otoriteler, tüketiciler ve tüm ilgili birimler arasında iletişimi ve bu sayede güvenli gıdanın her basamakta izlenebilirliğini sağlamayı esas almaktadır.
Bu Standard, gıda zinciri boyunca son tüketime kadar iso 22000 gıda güvenliğini sağlamak için takip eden genellikle anahtar öğeler olarak kabul edilen öğeleri birleştiren iso 22000 gıda güvenliği yönetim sistemi için ihtiyaçları tanımlamaktadır. Bu ihtiyaçlar;
PROGRAMIN İÇERİĞİ
Önemli Uyarı : Bu Eğitim Programı ISO 22000 GGYS Eğitim Kurunun Üst Seviye Eğitimidir. Bu nedenle ISO 22000 GGYS temeliniz yoksa bu programı almamanız gerektiğini önemle belirtiriz. ( Konu ile ilgili daha önce bir eğitim aldıysanız programı tek alabilirsiniz. Onun haricinde bu eğitim programını ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi ile birlikte almanız gerekmektedir. Temel 22000 sistemi ile ilgili eğitim almadığı halde bu programı alanların eğitimleri geçersiz olmaktadır. )
ISO 22000: 2018 GGYS standardına uygun olarak kuruluş içinde oluşturulmuş olan iso 22000 gıda güvenliği yönetim sisteminin yeterliliğini, uygunluğunu ve etkinliğini saptamak için yapılan iç tetkiklere ait esasları ve aşamalarını açıklamak ve uygulamalarla göstermek. Bu amaca yönelik olarak kuruluş içi iso 22000 GGYS tetkikçisi yetiştirmek
HANGİ SEKTÖRLERDE / KURULUŞLARDA GEREKLİDİR?
Danışmanlar
Şirketlerinde ISO 22000:2018 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi denetlemek isteyen tüm çalışanlar ve üniversitelerin Gıda Bölümlerinde okuyan Gıda sektöründe çalışmayı hedefleyen öğrenci / mezunlar.
PROGRAMIN İÇERİĞİ
Kurs içeriği, katılımcıların aktif desteklerini gerekli kılan beyin fırtınası, tartışmalar ve grup çalışmaları ile desteklenmektedir.
Seminer programı kapsamında;
ISO22002 -1 Gıda Güvenliği Eğitimi Nedir ?
ISO 22002 gıda güvenliğinde ön koşul programları serisi ,iso 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi standardını, sektörlere göre destekleyen teknik dokümanlardır.
Uluslararası standartlar örgütü ISO tarafından yayınlanmış toplamda 6 adet ISO22002 standartı eğitimi vardır bunlar sırasıyla şu şekildedir.
iso 22000 gıda zincirindeki kuruluşlar için belirli gıda güvenliği gerekliliklerini ortaya koyar. Bu tür bir gereklilikte kuruluşların gıda güvenliği tehlikelerini kontrol etmeye yardım etmesi için önkoşul programları (PRP) oluşturmaları, uygulamaları ve muhafaza etmeleridir.
ISO 22002-1, ISO 22000 de belirtilen gerekleri karşılamak için tasarlanmış yönetim sistemlerini destekleme amacıyla kullanıma sunulmuş olup bu programlar için ayrıntılı gerekleri belirleyen bir standarttır.
Bu eğitimde gıda üretimi yapan kuruluşlar için önkoşul (öngereklilik- önşart) programları ayrıntılı olarak anlatılmaktadır.
ISO 22002 Gıda Güvenliği Eğitimi neden önemlidir?
ISO22002-1 sertifikası almak gıda üretiminde çalışacak kişiler için son derece önemli klavuz bir standarttır. Gıda üreticileri personel seçimlerinde özellikle ISO22002 gibi mesleki eğitimleri alarak kendilerine yatırım yapmış kişileri tercih etmektedirler.
Kimler ISO 22002 Gıda Güvenliği Eğitimi’ni almalıdır ?
Üniversitelerin Gıda mühendisliği , Gıda teknolojisi , Su ürünleri Mühendisliği , ilgili gıda MYO bölümleri , Kimya Mühendisliği, Kimya bölümleri öğrenci ve mezunları ile gıda sektöründe kariyer hedefleyen herkes ISO22002 eğitimi alabilirler.
ISO 22002 sertifikasının avantajları nelerdir ?
ISO 22002 sisteminin uygulandığı firmalarda aşağıda sıralamış olduğumuz avantajların geçekleştiği görülmektedir.
ISO 22002 Eğitim İçeriği ?
ISO 22002-1 GIDA GÜVENLİĞİNDE ÖNKOŞUL PROGRAMLARI – GIDA ÜRETİMİ eğitim içeriğinde aşağıdaki değinilmektedir.
İlk olarak 1998 yılında İngiliz Perkandeciler Birliği (BRC) tarafından BRC Gıda Teknik Standardı olarak yayınlanmıştır. Standard, dünya çapında gıda tedarikçileri tarafından özellikle de İngiltere perakendecilerine ürün sağlayan kuruluşlar tarafından benimsenmektedir.
BRC Global Gıda Standardı ürüne veya menşei ülkesine bakmaksızın İngiliz perakendecilere gıda ürünü tedarik eden satıcılar için tasarlanmıştır. Standarda göre belgelendirme üreticilerin, marka sahiplerinin ve perakendecilerin kendi yasal yükümlülüklerini yerine getirmelerine yardımcı olurken nihai olarak da tüketicinin koruyucusu olur.
Standart özellikle; işletmede HACCP sisteminin kurulumunu ve devamlılığının sağlanmasını, dokümante edilmiş ve etkin bir kalite yönetim sisteminin uygulanmasını ve fabrika çevre standartlarının,ürünlerin, proseslerin ve personelin etkin bir şekilde kontrol edilmesini şart koşmaktadır.
Bu standarda uygunluğun sağlanabilmesi için gıda üreticileri altı temek kriteri yönetim sistemlerine adapte etmelidirler.
HANGİ SEKTÖRLERDE / KURULUŞLARDA GEREKLİDİR?
BRC- İngiliz GGYS büyüklüklerine ve faaliyet alanlarına bakılmaksızın Gıda üzerine sektörler / kuruluşlar için gereklidir. İster ürün üretsin ister hizmet sağlasın BRC- İngiliz GGYS kurabilirler.
SEMİNER PROGRAMININ İÇERİĞİ
HACCP Eğitimi Amacı
HACCP güvenli gıda üretiminin tüm aşamalarında oluşabilecek fiziksel, kimyasal, biyolojik tehlikeleri belirlemeyi ve bu tehlikelerin gıda zincirinin herhangi bir aşamasında ortaya çıkmasını ve son ürüne taşınmasını önlemeyi veya kabul edilebilir asgari seviyelere indirmeyi hedefleyen bir çalışmadır.
HACCP eğitimi, tüm gıda zincirinde yer alan işletmelerde Gıda Güvenliği Yönetim Sistemini kurmak isteyen katılımcılara HACCP gerekliliklerini sağlama ve geliştirebilmeleri için gerekli bilgileri sunar ve bu konuda beceri kazanmalarını sağlar.
HACCP Eğitimi İçeriği
IFS BELGESİ NEDİR ?
(International Food Standard) uluslararası gıda standardı anlamına gelmektedir. Bu standardın ana amacı güvenli gıda satışını ve ölçülebilir gıda güvenliği koşullarını yerine getirmek diye özetlemek mümkündür.
IFS standardı, bu amaç ışığında başta İngiliz gıda perakendecileri olmak üzere avrupanın diğer büyük gıda perakendecilerinin de aralarında bulunduğu 41 ticari kuruluşun bir araya gelmesi sonucu ortaya çıkmıştır.
IFS standardının en önemli özelliklerinden biri tarımsal üretimi takip eden gıdanın hazırlandığı ve işlendiği tüm aşamalar için kullanılabilir özellikte olmasıdır. Hal böyle iken gıda imalatı yapan kuruluşlar ambalajlama ,stoklama ve lojistik süreçlerinin de kapsıyor olduğu bilinmektedir. IFS standardı sadece gıda üretimi yapan tesisler için kullanılabilir , gıda ithalatı yapan veya gıda toptancılığı,sevkiyat vb işleri yapan firmalar için uygulanmamaktadır.
Peki IFS belgesi sahibi olmak gıda üreticilerine nasıl katkı sağlar ?
*IFS standardına göre imalat yapan firmaların en büyük kazancı Tüketici güveni olduğunu söyleyebiliriz.
*Bunun dışında gıda üreticilerinin ulusal ve uluslararası pazarlara öncelikli yer alma imkanı sunmaktadır.
*İşletme içi avantajlarına bakacak olur isek olası gıda riskleri ve imalattan kaynaklanan hataların en aza indirgenmesiyle işletmenin verimlilik oranını yükselmektedir.
FSSC22000 eğitimi Nedir ?
FSSC22000 Eğitimi gıda ürünlerinin zirai üretim süreçlerinden , ambalajlama , stoklama ve lojistik süreçlerine kadar bir çok alanda güvenli gıda sağlamak amacı ile geliştirilmiştir bir metodolojidir.
FSSC22000 sertifikası neden önemlidir?
FSSC22000 standardı firmalar bünyesinde yaygın olarak kullanıldığından. Kişilerin kendi kariyerleri ve mesleki gelişimleri için FSSC22000 eğitimini almaları faydalarına olacaktır.
Kimler FSSC22000 sertifikası almalıdır ?
Üniversitelerin Gıda mühendisliği , Gıda teknolojisi , Su ürünleri Mühendisliği , ilgili gıda MYO bölümleri , Kimya Mühendisliği, Kimya bölümleri öğrenci ve mezunları ile gıda sektöründe kariyer hedefleyen herkes FSSC22000 eğitimi alabilirler.
FSSC 22000 Eğitim İçeriği ?
Bu maddelerin yanı sıra FSSC2200 standardı, ISO22000(HACCP) standardında bulunan maddelerin tamamını kapsadığı gibi ek olarak aşağıdaki 15 maddeyi de kapsamaktadır.
Bu maddeleri inceleyecek olur isek,
Ürünlerin hangi koşullarda üretilmesi gerektiği konusunda kılavuzluk eder.
Kritik Kontrol Noktalarında Tehlike Analizi adını verdiğimiz HACCP gıda güvenliği yönetim sisteminin bir ön gereksinimi olan GHP ( Good Hijyen Practise ) yani İyi Hijyen Uygulamaları; gıda üretim tesislerinin hijyenik tasarımı ve yapılandırılması, temizleme ve dezenfeksiyon yöntemlerini, gıda işlemede gıdaların mikrobiyal kalitesi, her işlem basamağının hijyenik operasyonu, personel hijyeni gibi uygulamaları içeren bir sistemdir.
GHP İyi Hijyen Uygulamaları, GMP İyi Üretim Uygulamalarını tamamlayıcı bir standarttır. Ayrıca Catering, Restoran ve kafeler için GCP İyi Catering Uygulamaları standardını da tamamlamaktadır.
Temelde üretim, satış ve toplu tüketimin yapıldığı yerin ve bu yerde çalışanların uyması gereken hijyen kurallarını kapsamaktadır. Bu kuralları şu alt başlıklar altında ele alabiliriz
HANGİ SEKTÖRLERDE / KURULUŞLARDA GEREKLİDİR?
Kozmetik, Gıda, İlaç hammaddesi ve İlaç üretim tesislerinde üretim, kalite kontrol ve kalite güvence bölümlerinde çalışan personel ve çalışmayı hedefleyen öğrenci ve mezunlar katılabilir.
PROGRAMIN İÇERİĞİ
GMP GOOD MANUFACTURING PRACTICE – İYİ ÜRETİM UYGULAMALARI NEDİR?
GMP (Good Manufacturing Practices) Yani Türkçe anlamı ile İyi Üretim Uygulamaları, Ürünün iç ve dış kaynaklardan kirlenme olasılığını önlemek veya azaltmak amacıyla, kuruluşla ilgili iç ve dış şartlara ilişkin koruyucu önlemleri içerir. Bu uygulama gıda, ilaç, kozmetik vb. ürünlerinin üretimi ve dağıtımında temel yaklaşımlardan olup ürünlerde kalite sağlamak için hammadde, işleme, ürün geliştirme, üretim, paketleme, depolama, dağıtım aşamalarında kesintisiz uygulanması gereken bir teknikler dizisidir.
Üretim için bir kalite yaklaşımıdır ve gıda, ilaç, kozmetik vb sanayi çalışanlarının profesyonel çalışmasını temin ederek güvenilir ve etkili ürün üretimini sağlar.
Bir işletmeyi tüm yönleri ile yani, sahip olması gereken temel özellikleri ile ve her üretim süreci için farklı kriterle ele almaktadır. Üretim yeri, çevre, alet -ekipman ve üretim süreci, personel ve hammaddenin kalite ve güvenilirliklerini tanımlar ve kontrol altına alır. İlaç, kozmetik ve gıda sektörünü kapsayan GMP, deterjan ve temizlik ürünlerinin “kozmetik sınıfında” kabul edilmesini sağlayan Kozmetik yasasının kabulüyle bu sektörü de kapsamaktadır.
Ayrıca, insan ve hayvanlarda kullanılan medikal amaçlı ürünlerin üretilmesinde (İlaç, kozmetik ürünler vs) uyulması gerekli kurallar bütünüdür.
GMP; Kalite Yönetimi, Personel, Tesis ve Ekipman, Dokümantasyon, Üretim, Kalite Kontrol, Fason Üretim, Şikayetler ve Ürün Geri Çekme ve İç Denetimlerle ilgili genel ilkeleri belirlemiştir.
HANGİ SEKTÖRLERDE / KURULUŞLARDA GEREKLİDİR?
GMP , gıda, ilaç, kozmetik vb üretiminden ambalajlama, depolama ve taşımaya kadar bütün aşamalardaki üretim zincirinde yer alan firmaların çalışanları ve yöneticileri, gıda mühendisleri, veteriner hekimler, ziraat mühendisleri, su ürünleri mühendisleri, kimya mühendisleri, gıda teknikerleri ile GMP kurmak isteyen ve/veya bilgi almak isteyen katılımcılara yöneliktir.
PROGRAMIN İÇERİĞİ
Bir ürünün üretim aşamasından sonraki süreçte son kullanıcıya ulaşması dağıtım faaliyetleriyle gerçekleşir. Bu aşama tedarik zincirinin en kritik faaliyetleri arasındadır ve ürün kalitesinin ve güvenliğinin korunması bakımından büyük önem taşır. Günümüzde dağıtım ağının daha karmaşıklaşması ve dağıtım süreçlerinde yer alan paydaşların artması farklı sorun ve riskleri ortaya çıkarmaktadır. Bu nedenle dağıtım sürecinin daha kaliteli ve güvenli hale getirilmesi konusunda belirli standartlar oluşturulması beklenmektedir.
Tüm ürünler için geçerli olsa da özellikle ilaç ve medikal ürünler için dağıtımın önemi oldukça fazla diyebiliriz. Bu amaçla tıbbi ürünler ile ilgili İyi Dağıtım Uygulamaları (GDP) kılavuzu yayınlanmıştır. GDP’ye göre tıbbi ürün tedarik, depolama, taşınma, ihracat ve benzeri alanlarda çalışan gerçek ya da tüzel kişilerin uyması gereken belirli kurallar hayata geçirilmiştir.
GDP, tıbbi ürün bütünlüğü ve kalitesinin üreticiden son kullanıcıya kadar korunmasını sağlamak amacı ile toptan dağıtım faaliyetleri düzenleyen gerekliliklerin tamamını içerir.
GDP ilaç dağıtım sistemi içinde sahte, onaylanmamış, yasa dışı ithal edilen, çalıntı, standart dışı ya da yanlış markalandırılan ürünlerin yer almasının da önüne geçmektedir. Böylece herhangi depolama ve nakliye noktası GDP kurallarına uymaması durumunda uzun vadede büyük sorunlar ile karşı karşıya kalabilmektedir.
GDP (İyi Dağıtım Uygulamaları) Avantajları
GDP diğer bir deyiş ile İyi Dağıtım Uygulamalarının kurum ya da kuruluşlar için bazı avantajları bulunmaktadır. Bu avantajları maddeler halinde sıralayacak olursak;
• İlaç, tedarik zinciri boyunca Avrupa Birliği mevzuatlarınca ve izinlerince hareket etmektedir.
• İyi dağıtım uygulamaları ile ilaç taşıma sırasında sürekli doğru koşullarda saklanmaktadır.
• İyi dağıtım uygulamaları ilaçların ilgili sürdürülebilir ve etkili iş hacmi oluşturulmasında etkindir.
• Doğru ürünün doğru kişiye uygun zamanda ulaşmasını sağlar.
EĞİTİM İÇERİĞİ
ISO 45001:2018 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi, kuruluşların faaliyetlerini sürdürürken sağlıklı ve güvenli bir çalışma ortamı yaratmak için yapmaları gereken temel faaliyetleri tanımlayan her türlü iş koluna, sektöre uygulanabilir bir yönetim sistemi standardıdır. Bu seminerde katılımcılara temel iş sağlığı ve güvenliği kavramları ile birlikte ISO 45001:2018 İSGYS gereklilikleri anlatılmaktadır.
HANGİ SEKTÖRLERDE / KURULUŞLARDA GEREKLİDİR?
PROGRAMIN İÇERİĞİ
ISO 45001:2018 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi, kuruluşların faaliyetlerini sürdürürken sağlıklı ve güvenli bir çalışma ortamı yaratmak için yapmaları gereken temel faaliyetleri tanımlayan her türlü iş koluna, sektöre uygulanabilir bir yönetim sistemi standardıdır. Bu seminerde katılımcılara temel iş sağlığı ve güvenliği kavramları ile birlikte ISO 45001:2018 İSGYS gereklilikleri anlatılmaktadır.
HANGİ SEKTÖRLERDE / KURULUŞLARDA GEREKLİDİR?
PROGRAMIN İÇERİĞİ
Uzaktan eğitim sürecimiz online değildir, dolayısıyla internetiniz koptuğunda ,elektrikler kesildiğinde veya herhangi bir işiniz çıktığında dersleri kaçırmazsınız.
Eğitimler videolar halindedir ,satın aldığınız eğitimler için tarafınıza 2 hafta süre tanımlanır.
Satın aldığınız eğitimleri istediğiniz gün ve saatte ( size verilen 2 hafta süre içinde) sisteme giriş yaparak izleyebiliyorsunuz. Anlamadığınız yerlerde videoyu geri alıp tekrar dinleyebiliyorsunuz.
Örnek Tanımlama : Kullanıcı adınız ve şifreniz pazar günü 23:59’a kadar tarafınıza SMS ile iletilir. Dolayısıyla İlk Pazartesi günü eğitim süreniz başlar. Bir sonraki hafta pazar günü saat 17:00’da sona erer.
Eğitimler online olmadığı için başlangıcı adına belli bir tarih yoktur. Kayıt olan kursiyerlerimize max 7 iş günü içinde sistem kullanıcı adı ile şifresi tanımlanır ve dersleri izlemeye başlarlar.
Evet. Satın almış olduğunuz eğitimlerin pdf versiyonları tarafınıza gönderilmektedir.
Havale , eft veya kredi kartınıza taksit ile ödeme yapabiliyorsunuz. Ödeme yapabilmeniz için gerekli bilgiler( ıban veya kredi kartı ödeme linki) kayıt olduktan sonra 48 saat içinde SMS ile tarafınıza gönderilmektedir.
Başvuru sonrasında ödemeler ile ilgili SMS Tarafınıza 48 saat içerisinde gönderilmektedir.Sms tarafınıza ulaştıktan sonra yine 48 saat içerisinde ödeme yapmanız gerekmektedir.
Herhangi bir nedenden dolayı dersten çıkmanız durumunda tekrar giriş yaparak kaldığınız yerden programa devam edebilirsiniz.
Sertifikalarınızda uzaktan eğitim şeklinde bir ibare yer almayacaktır.
Eğitim sertifikaları eğitim programlarınızın sonuçlarına göre ( başarılı olmanız durumunda ) dijital olarak ( pdf ) e-posta adresinize gönderilecektir. Gönderim süreçleri sisteminizdeki size ayrılan sürenin bitmesinden itibaren SMS ile iletilmektedir.
Hayır. Ücret tarifesinde yazan ücret dışında herhangi bir ekstra ücret ödemiyorsunuz
Grup Katılım için [email protected] a e-posta göndermeniz gerekmektedir.
Eğitim Program Ücretleri Sayfanın Sonunda Bulunmaktadır.
Ödeme : Kredi Kartına Tek Çekim / 12 Taksit’e Kadar Taksit Avantajları
Seçtiğiniz Eğitim Adeti | Öğrenci Fiyat | Mezun Fiyat | Kampanya |
---|---|---|---|
1 EĞİTİM SEÇERSENİZ | 425,00 ₺ | 500,00 ₺ | YOK |
2 EĞİTİM SEÇERSENİZ | 685,00 ₺ | 750,00 ₺ | YOK |
3 EĞİTİM SEÇERSENİZ | 850,00 ₺ | 925,00 ₺ | YOK |
4 EĞİTİM SEÇERSENİZ | 1.025,00 ₺ | 1.100,00 ₺ | YOK |
5 EĞİTİM SEÇERSENİZ | 1.150,00 ₺ | 1.225,00 ₺ | 5 Eğitim Seçerseniz 4 Eğitim Ödemesi Yapacaksınız |
6 EĞİTİM SEÇERSENİZ | 1.300,00 ₺ | 1.400,00 ₺ | YOK |
7 EĞİTİM SEÇERSENİZ | 1.425,00 ₺ | 1.525,00 ₺ | YOK |
8 EĞİTİM SEÇERSENİZ | 1.525,00 ₺ | 1.650,00 ₺ | YOK |
9 EĞİTİM SEÇERSENİZ | 1.625,00 ₺ | 1.785,00 ₺ | 9 Eğitim Seçerseniz 8 Eğitim Ödemesi Yapacaksınız |
10 EĞİTİM SEÇERSENİZ | 1.785,00 ₺ | 1.950,00 ₺ | YOK |
11 EĞİTİM SEÇERSENİZ | 1.950,00 ₺ | 2.100,00 ₺ | YOK |
12 EĞİTİM SEÇERSENİZ | 2.150,00 ₺ | 2.300,00 ₺ | YOK |
13 EĞİTİM SEÇERSENİZ | 2.300,00 ₺ | 2.450,00 ₺ | YOK |
14 EĞİTİM SEÇERSENİZ | 2.400,00 ₺ | 2.600,00 ₺ | 14 Eğitim Seçerseniz 12 Eğitim Ödemesi Yapacaksınız |
15 EĞİTİM SEÇERSENİZ | 2.575,00 ₺ | 2.775,00 ₺ | YOK |
16 EĞİTİM SEÇERSENİZ | 2.775,00 ₺ | 2.950,00 ₺ | YOK |
17 EĞİTİM SEÇERSENİZ | 2.875,00 ₺ | 3.100,00 ₺ | YOK |
18 EĞİTİM SEÇERSENİZ | 3.050,00 ₺ | 3.350,00 ₺ | YOK |
19 EĞİTİM SEÇERSENİZ | 3.250,00 ₺ | 3.500,00 ₺ | YOK |
20 EĞİTİM SEÇERSENİZ | 3.450,00 ₺ | 3.650,00 ₺ | 20 Eğitim Seçerseniz 17 Eğitim Ödemesi Yapacaksınız |
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.